Post-it. Hihetetlenül hasznos ragacsos lapocskák, amivel képesek vagyunk teleragasztgatni monitorunkat,
a hűtőt, a konyhaszekrényt, a bejárati ajtót és gyakorlatilag bármit. Szolgálhat emlékeztetőül, üzenetként
a villanyóra leolvasónak, vagy jelzésként párunknak, hogy ideje volna elmenni a közértbe. Észrevétlenül
belopóztak az életünkbe a ragacsos kis lapocskák, mégis nagyon keveset tudunk róluk.

Nem minden Post-it, amit post-itnek nevezünk

post_it1Hiába hívjuk az összes ilyen jellegű irodaszert post-itnek, az elnevezés egy adott márkát jelez, nem pedig a fogalmat. Kevesen tudják, de a Post-it márka manapság már elég széleskörű termékpalettával rendelkezik. Eredetileg a Post-it név csak a kis jegyzettömböket fémjelezte a keskeny, ragasztós sávval. Az eredeti jegyzettömb a jól ismert kanárisárga lapocskák összessége, melyek 1980-ban kerültek a forgalomba. Azóta persze a post-it jegyzettömbök számtalan fejlesztésen estek át, kezdve a ragasztó minőségétől, egészen odáig, hogy napjainkra a kis lapocskák mindenféle felületre használhatóak már.

 

A Post-it 30 éves fejlődése az irodaszerpiacon

post_it3A Post-it brand ma már nem csak a jegyzettömbökről szól, bár mára azok is rengeteg színben fellelhetőek, valamint sok-sok formában és méretben. A Post-itnek sikerült az irodaszerpiacot felbolygatnia, és igencsak nagy részt kiharapni abból. Hiszen azon túl, hogy mindenki ismeri és használja a post-it cetliket, sok egyéb hasznos terméket kaptunk a vállalattól. Egyedi és dizájnos Post-it „elosztókat” terveztek, melyek könnyebben adagolhatóvá teszik a lapocskákat. Színes zászlócskákat és oldalmegjelölő ragadós lapocskákat gyártottak, melyek immár méretükben is praktikusabbak lettek, és színük is sokkal látványosabb, feltűnőbb.

Ön használ Post-it termékeket?

Ipost_it2rodaszereket, íróeszközöket és különleges Post-it táblákat gyártottak, és alkalmazkodva a digitális piac előretöréséhez, olyan mágneses táblácskákat hoztak létre, melyek számítógépünkre ragaszthatóak, de le is törölhetőek. Ezek természetesen sérülésmentesen eltávolíthatóak a gépről.

Post-it – a kis ragacsos papírok, amik ma már minden háztartásban megtalálhatóak.  Meggyőzték a világot, betörtek a piacra, meghódították az embereket, olyannyira, hogy nélkülözhetetlenné váltak.