Néhány éve történt…


Egy kellemes őszi napon összekülönböztem néhány akkori kollégámmal. Egy fontos utalást vártunk már nagyon, amikor kiderült, hogy nincs meg a számla. Volt egy gyanúm, fogtam az akkori kezdetleges iratmegsemmisítőnket és turkálni kezdtem benne. Alig húsz percnyi matatás után összeraktam a hiányzó számlát. Valaki “véletlenül” bezúzta. Ma, amikor egy A4-es lapot 312 – 6000 darabra aprít a megsemmisítő, nem vállalkoznék erre.

 

Hogyan “dolgoznak” a bűnözők a XXI. században?

“Az európaiak mindössze 4 %-a biztos abban, hogy a velük kapcsolatban álló szervezetek olyan gondossággal kezelik személyes adataikat, hogy az véletlenül sem juthat illetéktelenek kezébe.”

Manapság az egyik leggyorsabban terjedő bűncselekmény a személyes vagy üzleti adatokkal való visszaélés (identitás lopás). Még az sem kell, hogy betörjenek otthonába, irodájába. Minden apró információ komoly segítséget nyújthat egy arra szakosodott csalónak. Akár kölcsönt vehet fel az Ön nevében, pénzügyileg nehéz helyzetbe hozva ( én is kaptam már fizetési felszólító sms-t olyan banktól, amellyel soha nem volt kapcsolatom). Visszaélhetnek a megszerzett bankkártya adatokkal. Kárt okozhatnak a bizalmas céges információk nyilvánosságra hozásával. Behozhatatlan piaci előnyhöz juthatnak a versenytársai, ha megszerzik az Ön cégének marketing stratégiáját.

Bánjon óvatosabban személyes, üzleti adataival!

Itt az idő védje meg magát már ma!

A személyes adatainak védelme csak Önön múlik! Semmisítsen meg minden dokumentumot, vagy adathordozót (CD/DVD), amely személyes, üzleti vagy pénzügyi információkat tartalmaz! A témában jártas szakértők mind egyetértenek abban, hogy ha minden feleslegessé vált dokumentumot megsemmisítünk, elkerülhetjük, hogy visszaéljenek adatainkkal.
Megoldás lehet az is, hogy elégeti az iratokat, ha van erre lehetősége.

Tájékozódjon, miként védheti meg magát az adattolvajlás egyre terjedő veszélyétől!

Védje Adatait!